De tentoonstelling is breed onder de aandacht geweest door de pers, grote nieuwszender, want in Vietnam is het verplicht om titels bij het werk te hangen. De curator Roby Bellemans had besloten om dit weg te laten en de aandacht te leggen op het werk zelf. Bijna een politiek statement met een verrassende wending van veel media aandacht krijgen. De tentoonstelling werd heel goed ontvangen.

Mijn werk gaat op transport en ik blijf in Nederland.

2 van de 4 werken:

 

Botox’ en ‘Broken girl’ gaan over de manipulatie van het lichaam en de invloed van Barbie op het beeld van de vrouw. Botox is het wondermiddel voor sommige vrouwen om zich sexy, hot en gewild te voelen. Levensechte poppen zijn ‘hot’ en worden verkocht aan vrouwen waarin het gemis om voor iets te zorgen wordt ingevuld. De vrouwen zien het als een echte baby en koesteren het als een echte baby. De werkelijkheid wordt heel rauw wanneer de waarheid doordringt dat beiden toch echt plastic zijn. Hoe ver gaat een mens in het manipuleren van de waarheid? Is manipulatie gerechtvaardigd om een geluk te ervaren?

Beiden werken worden in mei 2014 in het Ho Chi Ming fine art museum in Vietnam getoond en ik ben benieuwd hoe een andere cultuur deze beelden ontvangt. Is het een cultuurschok?