LENNAERT NIJGH FESTIVAL 26 EN 27 JANUARI 2013 Lennaert Nijgh was een groot tekstdichter, liedjesschrijver, poëet en stadschroniqueur. Ik ben als kunstenaar gevraagd mij te laten inspireren door een tekstregel van Lennaert. Het is een samenwerking met ex-stadsdichter van Haarlem, Sylvia Hubers. Wij kozen voor 'Een meisje van 16'. 

Werk:

Gedicht:

 

 

LENNAERT NIJGH FESTIVAL

26 EN 27 JANUARI 2013

 

Lennaert Nijgh was een groot tekstdichter, liedjesschrijver, poëet en stadschroniqueur. Nog steeds zijn zijn liedjes springlevend en is hij een inspiratiebron voor vele liedjesschrijvers, songwriters, troubadours en tekstdichters. In november 2012 is het 10 jaar geleden dat hij overleed. In januari 2013 zou Lennaert 68 jaar geworden zijn.

In samenwerking met vele muzikanten en anderen die hem dankbaar zijn voor wat hij heeft nagelaten, zet Stichting de Brugmakers een uitgebreid en gevarieerd programma neer voor  jong en oud.

 

HAARLEM EERT LENNAERT

 

Het festival wordt met veel enthousiasme ondersteund door Boudewijn de Groot.

Verder dragen vele  bekende muzikanten hun steentje bij. Zoals bijvoorbeeld:

Astrid Nijgh, Josee Koning, Jim de Groot, Marcel de Groot, Ellen ten Damme, Frederique Spigt,  Spinvis, Niels Geusebroek, Elly en Rikkert, Armand, Peter Koelewijn, Jan-Paul van Spaendonck, Jaap Stork en vele Haarlemse en regionale troubadours.

Het Comité van Aanbeveling bestaat uit: Henny Vrienten, Jacques Klöters, Liesbeth List, Jaap Pop, Jeroen Krabbé, Frits Spits, Vic van de Reijt, Kick van der Veer en Peter Koelewijn.